Casa-b

Aktiviteter - Området og de omkring liggende byer

Cómpeta, som ligger ca. 650 meter over havet, er en af de hvide, hyggelige og autentiske andalusiske landsbyer. Landsbyen ligger i Malagaprovinsen, i den del der hedder Axarquia i det østlige Andalusien, som er kendt for sin skønhed og sit enestående klima, hvilket gør Cómpeta til en dejlig oplevelse året rundt. Byen ligger på kanten af en stor Naturpark ved foden af Sierra Almijara bjergene. Denne store Naturpark har et meget rigt plante- og dyreliv, med et uanet antal muligheder for både korte og lange vandreture og udflugter af enhver art.

 

  • Hiking
  • Cykling 
  • Ridning
  • Tennis
  • Golf
  • Restauranter
  • Strande og vandlande
  • Ski i Sierra Nevada
  • Byture til Malaga, Granada, Rhonda og Nerja

Cómpeta har bevaret sin oprindelige mauriske stil, en rigtig hyggelig by med smalle og stejle gader, og den smukkeste udsigt til bjergene og Middelhavet. Byen har et stort udvalg af restauranter, caféer og barer – med torvet ved kirken (Plaza Almijara) – som byens naturlige midtpunkt. Herudover findes der et godt udvalg af butikker og supermarkeder, samt banker, apoteker, og 24-timers lægevagt. Cómpeta er bl.a. kendt for dyrkning af vin, oliven, mandler og figner, som findes overalt i området. I byens udkant ligger en olivenmølle, La Recíproca, som producerer en præmieret olivenolie, der sælges direkte fra møllen/fabrikken.

Hver lørdag er der marked i byen, hvor der sælges frugt og grønt, lokalt kunsthåndværk, økologiske produkter og meget mere. Året rundt er der en lang række spændende arrangementer i byen som f.eks. ”Walk of art” i påskeugen, “Feria” byfesten i slutningen af juli og “Noche del Vino vinfesten i midten af august som nogle af højdepunkterne.

De nærmeste byer Canillas de Albaida, Canillas de Aceituno, Salares og Archez kan nås af de trænede vandrere, eller besøges på cykel eller i bil. Disse små hyggelige andalusiske bjergbyer er meget autentiske, og har hver sin charme.

En af de mest kendte turistbyer ved kysten her på Costa del Sol er Nerja, som kan nås på ca. 30 minutter i bil.
Nerja kan tilbyde skønne strande med det azurblå Middelhav og klipper – velegnet til dykning og snorkling. Byen har et rigt udvalg af restauranter og barer omkring centrum og den kendte Balcón de Europa. Besøg evt. grotterne Cuevas de Nerja, eller den lille maleriske by Frigiliana 10 minutters kørsel oppe i bjergene.

Strandene Torrox Costa, Algarrobo Costa og Torre del Mar, nås på ca. 25 minutter, og tilbyder et væld af aktiviteter, hyggelige restauranter og barer.

Alhambra ved Granada ligger kun 1,5 times kørsel fra Cómpeta, og er absolut et besøg værd.

Det er også ved Granada der fra december til april er mulighed for at stå på ski i Sierra Nevada – Europas sydligste skisportssted med mere end 40 lifte og en fantastisk udsigt til Afrika.

da_DK